Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Keksówkę smarujemy olejem kokosowym.
Banany obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i rozduszamy za pomocą widelca. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól. W kolejnym naczyniu jajka ubijamy z cukrem przez około 5 minut. Do kogla mogla dolewamy powoli olej kokosowy (jeśli olej jest w stałej formie, pojemnik z olejek wkładamy na chwilę do kąpieli z ciepłą wodą), następnie dodajemy banany i śmietanę. Gdy wszystko się połączy, dodajemy suche składniki, orzechy oraz czekolade i mieszamy wszystko razem.
Ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej keksówki i pieczemy przez ok. 45 minut. Studzimy na kratce.
Jeśli chcesz przygotować większą porcję, możesz podwoić ilość składników, a jeśli wolisz mniej słodki chlebek- zmniejsz ilość cukru – słodycz i tak zapewnią banany.