CIASTECZKA BACI DI DAMA
Sposób przygotowania
Mieszamy mąkę 00 z mąką migdałową i cukrem, dodajemy zimne masło w kawałkach. Musimy otrzymać piaskową konsystencję, następnie dodajemy żółtko jaja – na koniec sól. Wyrabiamy, a kiedy składniki się dobrze połączą, zawijamy je w folię spożywczą. Zostawiamy do odpoczynku przynajmniej na 1 godzinę w lodówce. Po godzinie bierzemy ciasto i formujemy kuleczki – około 7-9 każda i rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 170°C (termoobieg) przez 15 minut.
Rozpuszczamy czekoladę (w kąpieli wodnej, w mikrofalówce) i przekładamy ją do rękawa piekarniczego.
Kompozycja dania
Bierzemy jedno ciastko, smarujemy niewielką ilością czekolady i zamykamy drugim ciasteczkiem. Wkładamy do lodówki na 10 minut przed podaniem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.