• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
CIASTECZKA CIOCCO BISCOTTO CRAQUELE

CIASTECZKA CIOCCO BISCOTTO CRAQUELE

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na 45 sztuk:

  • 350 g mąki 00
  • 300 g cukru trzcinowego
  • 120 g masła
  • 80 g prażonych orzechów laskowych
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka o temperaturze pokojowej
  • 80 ml mleka
  • 30 g ciemnego kakao w proszku
  • 2 łyżeczki drożdży cukierniczych
  • cukier puder

CIASTECZKA CIOCCO BISCOTTO CRAQUELE

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i odstawiamy na bok, aby lekko przestygła. Ubijamy cukier z masłem, aż uzyska konsystencję kremu. Dodajemy kolejne składniki: jajka, roztopioną czekoladę, mleko oraz przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy grubo posiekane orzechy i wszystko razem mieszamy. Masę zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Przesypujemy cukier puder do miski. Wyjmujemy ciasto z lodówki, odwijamy z folii, formujemy wałek i kroimy nożem w równe kęsy, które następnie zaokrąglimy w dłoniach. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępu między nimi. Pieczemy ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.

 

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra