CIASTECZKA CIOCCO BISCOTTO CRAQUELE
Sposób przygotowania
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i odstawiamy na bok, aby lekko przestygła. Ubijamy cukier z masłem, aż uzyska konsystencję kremu. Dodajemy kolejne składniki: jajka, roztopioną czekoladę, mleko oraz przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy grubo posiekane orzechy i wszystko razem mieszamy. Masę zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przesypujemy cukier puder do miski. Wyjmujemy ciasto z lodówki, odwijamy z folii, formujemy wałek i kroimy nożem w równe kęsy, które następnie zaokrąglimy w dłoniach. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępu między nimi. Pieczemy ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.