CIASTECZKA MIGDAŁOWE FAVE DEI MORTI
PRZYGOTOWANIE
Przy użyciu miksera siekamy migdały, ale uważnie – niezbyt drobno – migdały uwalniają olej. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, posiekane migdały, po środku robimy małą dziurę, dodajemy wszystkie pozostałe składniki z listy z wyjątkiem rumu i wyrabiamy ciasto. Kiedy masa będzie miękka ale wciąż grudkowata, dodajemy wtedy 1-2 łyżki rumu lub wody.
Formujemy z ciasta kulki po 15 g każda a następnie delikatnie je spłaszczamy – nadając w ten sposób kształt „fasoli”.
Gdy je wykonamy, umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w gorącym piekarniku w temperaturze 180 st. C (funkcja statyczna piekarnika) przez około 15 minut, aż będą o ile są lekko zrumienione.
Pieczemy i zostawiamy do schłodzenia.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.
Od Cristiny:
W moim domu ciasteczka te przechowujemy przez 3 tygodnie w metalowych puszkach….ale zazwyczaj nie zachowują się dłużej niż 3 dni! 😉