CIASTO DYNIOWE Z BEZĄ WŁOSKĄ
PRZYGOTOWANIE
Włączamy piekarnik, ustawiamy funkcję Termoobieg i czekamy aż piekarnik nagrzeje się do 200 stopni. Wkładamy dynię i pieczemy ją przez około 40 minut, aż się skarmelizuje.
Usuwamy skórkę z dyni, w tym momencie miąższ powinien ważyć około 500 g. Przeciskamy miąższ przez prasę ziemniaczaną. Oddzielamy białka jajek od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, a żółtka ucieramy z cukrem na jasnożółty krem. Następnie do żółtek dodajemy cynamon, śmietanę, puree z dyni i przesianą przez sitko mąkę.
Rozdrabniamy ciasteczka amaretti i dodajemy je do masy. Starannie mieszamy, dodajemy proszek do pieczenia i 50 g rumu. Ponownie mieszamy, a następnie dodajemy ubite białka. Smarujemy masłem okrągłą formę do pieczenia i podsypujemy delikatnie mąką, przelewamy masę i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni na funkcji Termoobieg przez 45 do 50 minut.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.