• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Conchiglioni nadziewane farszem z pancetty, ricotty i groszku z beszamelem

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: średni

Składniki (dla 4 osób)

  • 300 g conchiglioni
  • 250 g pancetty
  • 125 g groszku duszonego na parze
  • 600 g ricotty
  • 200 g Parmigiano Reggiano
  • otarta skórka z cytryny
  • sól, pieprz
  • passata pomidorowa
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • czosnek
  • cebula

Sposób przygotowania:

Conchiglioni gotujemy w osolonej wodzie, aby było al dente. W międzyczasie na patelni podsmażamy pancettę z masłem, dodajemy groszek i pieprz, gotujemy całość ok. 10 minut.
W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos pomidorowy, podsmażając na oliwie czosnek, cebulę z passatą pomidorową i solą. W misce mieszamy farsz, czyli podsmażoną pancettę, groszek, ricottę, Parmigiano Reggiano, otartą skórkę z cytryny. Nasze conchiglioni wypełniamy farszem, przekładamy na naczynie do zapiekania, pokrywamy sosem pomidorowym, a na wierzchu posypujemy Parmigiano Reggiano i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. C w trybie konwencjonalnym.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra