CZARNY BURGER Z KREWETKAMI W SOSIE BISQUE
PRZYGOTOWANIE
Tostujemy czerstwy chleb na patelni z odrobiną oliwy, a następnie siekamy go w malakserze, dodajemy pietruszkę, seler, bazylię, sól, pieprz i paprykę. Wkładamy wszystko do miski.
Teraz umieszczamy oczyszczone krewetki (zachowujemy głowy) i białka w malakserze – funkcja puls 5 razy. Przenosimy następnie do miski – bardzo delikatnie, dodajemy sos Ponzu oraz majonez. Pozostawiamy na ok. 15 minut w lodówce. W międzyczasie mieszamy mąkę z ciecierzycy z odrobiną wody i oliwy aby uzyskać gęstą pastę, którą upieczemy w temperaturze 180 stopni, aż będzie chrupiąca (20 minut). Głowy krewetek palimy z masłem, brandy, solą i pieprzem, a następnie filtrujemy otrzymany sos.
Formujemy mini-burgery wielkości bułeczek (panini) z odrobiną oliwy i przenosimy je na bardzo gorącą patelnię, gotujemy ok. 2 lub 3 minuty po każdej stronie.
Posypujemy solą na wierzchu, możemy też dodać kilka kropli TABASCO®. Tostujemy bułki tylko po stronie ciętej, fasolę i cebulę doprawiamy osobno. Składamy bułeczki bułeczki kawałkiem pokruszonej ciecierzycy, zielonej fasoli przyprawionej sosem bisque i podajemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.