DESER Z AMARETTI I KASZTANAMI
PRZYGOTOWANIE
Pokrój kasztany, następnie ugotuj je w szybkowarze przez 15 minut lub w normalnym rondlu przez 30 minut. Następnie osusz i obierz je ze skórki (jest to dość pracochłonna operacja, jeśli nie masz dużo czasu, możesz kupić kasztany już ugotowane). Włóż kasztany do miksera i zmiksuj je. Dodaj kieliszek amaretto, mascarpone, laskę wanilii, cukier puder i ponownie zmiksuj.
Przesiej pure przez sitko, aby usunąć grudki lub ślady kasztanowej skórki, uzyskując kremową mieszankę. Czekoladę połam na małe kostki i rozpuść w rondelku. Dodaj masło, mieszaj, aż powstanie gładka masa. Następnie dodaj ją do kasztanów i kremu mascarpone. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i umieść krem w rękawie cukierniczym, a następnie wypełnij nią 4 małe filiżanki lub małe szklanki.
Na koniec pokrusz i dodaj dużą łyżkę do każdego kieliszka.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.