DOMOWE RAVIOLI CARBONARA
PRZYGOTOWANIE
Robimy z mąki kopiec, wbijamy żółtka i wyrabiamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość papieru. Przygotowujemy 12 dysków o śr. 10 cm średnicy.
Farsz:
Przygotowujemy beszamel: mieszamy mleko, masło i mąkę. Dodajemy teraz Parmigiano Reggiano. W małej patelni podsmażymy guanciale pokrojone w paseczki, dopóki nie będzie chrupiące. Układamy następnie na papierze, odsączając w ten sposób nadmiar tłuszczu. Dodajemy do kremu z Parmigiano Reggiano. Za pomocą rękawa cukierniczego na środku każdego dysku rysujemy gniazdko. W środku każdego gniazda wbijamy surowe żółtko, nakładamy drugi dysk i zamykamy każde ravioli. Gotujemy je 2 minuty w osolonej, wrzącej wodzie (żółtko wewnątrz musi być kremowe. Układamy każde na patelni na minutę. Podsmażamy na maśle. Serwujemy posypane startym Pecorino Romano.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.