• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI I SEREM ASIAGO

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 25 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na 4 osoby

  • 400 g dorsza
  • 200 g pieczarek
  • 1/2 cukinii
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • tymianek
  • 50 g sera Asiago
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pergamin

Dorsza tniemy na 4 filety, a wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą, pieprzem i dodajemy kilka gałązek tymianku. Warzywa wykładamy na pergamin, a rybę kładziemy na wierzch. Doprawiamy solą, pieprzem, resztą tymianku i skrapiamy oliwą. Na wierzch dodajemy ser, zawijamy i pieczemy na funkcji termoobieg w 180 st. przez około 12 minut.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra