DORSZ Z POMIDORAMI I ZIEMNIAKAMI
PRZYGOTOWANIE
Kroimy rybę w 5-centymetrowe plastry. Namaczamy je w wodzie przez 48 godzin, zmieniając wodę co 6 godzin. Po tym czasie płuczemy rybę i zanurzamy ją na 3 godziny w mleku.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i po obtoczeniu dorsza w mące, smażymy go. Kiedy ryba będzie złota, wyjmujemy ją na papierowy ręcznik.
Na patelni podsmażamy cebulę z oliwą, a następnie dodajemy pulpę pomidorową MUTTI i gotujemy wszystko przez 20 minut. Dodajemy ziemniaki i bulion warzywny. Przykrywamy, gotujemy około 15 minut.
W małej misce rozpuszczamy szafran z 3 łyżkami ciepłej wody.
Do dużej miski dodajemy szafran rozpuszczony w wodzie, kminek, czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy, a potem dodajemy wszystko na patelnię z ziemniakami, gotując przez kolejne 7-8 minut. Serwujemy!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.