DYNIOWE GNOCCHI Z RICOTTĄ I SEZAMEM
Sposób przygotowania
Dynię blendujemy do konsystencji puree. Dodajemy ricottę, ser Parmigiano, jajko, gałkę muszkatołową i sok z utartego imbiru oraz sól. Mieszamy wszystko i w zależności od konsystencji zaczynamy dodawać mąkę ziemniaczaną, dopóki nie otrzymamy zwartej i gładkiej masy.
Formujemy gnocchi, robiąc najpierw wałki o 3 cm grubości i kroimy potem w swoiste gnocchi. Widelcem lekko ugniatamy nadając im kształt. W międzyczasie prażymy sezam na suchej patelni, następnie dodajemy masło.
Gnocchi wrzucamy do wrzącej osolonej wody, a kiedy nasze gnocchi wynurza się na powierzchnię, wrzucamy je bezpośrednio na patelnię, a potem serwujemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.