• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Filety wieprzowe

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 800 g wieprzowiny
  • 8 plastrów Pancetta
  • 8 liści szałwii
  • 45 g masła klarowanego
  • Oliwa Monini Classico
  • Sól i pieprz
  • Śmietana 250 g
  • Gorgonzola 60g
  • Sól

Pokrój mięso w 4 cm plastry. Owiń plastry szynką, szałwią a następnie zwiąż je sznurkiem. Podsmaż mięso na patelni z rozgrzanym masłem i kilkoma kroplami oliwy z obu stron- całość podgrzewaj przez ok 5 minut. Zdejmij mięso z ognia i każdy kawałek owiń w folię aluminiowa. W międzyczasie przygotuj sos: pokrój gorgonzolę w mniejsze kawałki, do patelni w której podsmażałeś mięso wlej śmietanę i dodaj do niej kawałki sera. Podgrzewaj delikatnie na małym ogniu, aż gorgonzola się rozpuści. Gdy sos będzie gotowy polej nim gotowe rolady.

Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra