GNOCCHI Z RICOTTĄ I SOSEM NA BAZIE PULPY MUTTI
Sposób przygotowania:
W misce łączymy ricottę, jajka, ser Grana Padano, mąkę, sól i pieprz.
W międzyczasie przygotowujemy sos. Bierzemy rondelek i podgrzewamy oliwę, a niej podsmażamy delikatnie ząbek czosnku. Następnie dodajemy pulpę pomidorową Mutti. Przez chwilę gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy kilka liści bazylii i wyłączamy sos.
Ciasto na gnocchi przekładamy na stolnicę oprószoną semoliną i lekko je wyrabiamy. Dzielimy na cztery części, a z każdej z nich formujemy wałeczek. Potem każdy z wałeczków kroimy na mniejsze części i formujemy gnocchi. Tak przygotowane gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną. Gotowe odcedzamy, łączymy z sosem, dekorujemy bazylią i serwujemy!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.