• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Gruszkowe spring rollsy

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 4 arkusze papieru ryżowego
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 80 g sera Asiago Fresco
  • 40 g miodu gryczanego
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • tajska bazylia

Gruszki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Asiago również kroimy w drobną kostkę, a następnie mieszamy przygotowane składniki z orzechami i miodem.

Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Następnie przekładamy go na deskę, układamy na nim nadzienie i zwijamy spring Rollsa: na początku składamy boki do środka i następnie zwijamy.

Dekorujemy miodem, posiekanymi orzechami i listkami tajskiej bazylii.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra