GRYCZANE GNOCCHI Z SEREM ASIAGO ChNP
Przygotowanie gnocchi
Do miski przesiewamy obydwie mąki i mieszamy je ze sobą. Przekładamy je na stolnicę i formujemy w nich wgłębienie. W środek dodajemy żółtka, szczyptę soli i tworzymy zwartą masę dodając po trochu wody.
Uformowane ciasto obwijamy folią i odkładamy na 30 min do lodówki.
Delikatnie formujemy wałki i kroimy je ostrym nożem na małe kawałki wielkości ok 2cm. Do uformowania kształtu możemy użyć widelca. Przygotowane gnocchi odstawiamy na bok.
Przygotowanie sosu
Na patelni smażymy obrany i wyciśnięty czosnek, cienko pokrojony seler naciowy z odrobiną oliwy, soli i pieprzu. Dodajemy odmrożony, wysuszony i pokrojony szpinak. Gotujemy przez 5 min. Dodajemy sól i pieprz. Odstawiamy na bok.
Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy przygotowane wcześniej gnocchi. Gotujemy je do momentu aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy za pomocą cedzaka i dodajemy do sosu. Wszystko mieszamy i oprószamy serem i czarnym pieprzem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.