PRZYGOTOWANIE
Myjemy grzyby, osuszamy je ściereczką, a następnie kroimy w plasterki.
Na patelnię z nieprzywierającą powłoką dodajemy oliwę i ugnieciony ząbek czosnku. Jak tylko czosnek się zarumieni zdejmujemy go z patelni i wrzucamy pokrojone grzyby. Doprawiamy solą, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, przykrywamy pokrywką i podsmażamy przez ok 10 min. Następnie zdejmujemy pokrywkę i podsmażamy grzyby do momentu, aż się zarumienią. Doprawiamy pieprzem i zdejmujemy z ognia.
Na osobnej patelni podsmażamy na maśle kromki chleba tostowego.
Przekładamy podsmażone kromki chleba na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy kawałki sera Pecorino, a następnie podsmażone grzyby.
Grzanki wkładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika i czekamy, aż ser się roztopi.
Wyjmujemy grzanki z piekarnika i na każdej układamy plasterek Prosciutto i oprószamy posiekaną pietruszką.