Bruschetta z gruszkami karmelizowanymi i Prosciutto San Daniele ChNP
PRZYGOTOWANIE
Kromki chleba tostowego wkładamy na 6 minut do nagrzanego do 200 st C piekarnika, do momentu, aż się lekko zarumienią.
Na patelni podprażamy orzechy, następnie kroimy je w duże kawałki.
Na oddzielnej patelni, z nieprzywierającą powłoką, rozpuszczamy łyżkę masła, wykładamy pokrojone w paseczki gruszki i dodajemy miód. Jak tylko gruszki się skarmelizują zdejmujemy patelnię z ognia.
Podpieczony chleb wyjmujemy z pieca, na wierzchu rozprowadzamy ser ricotta, wykładamy kilka plasterków skarmelizowanej gruszki, posypujemy prażonymi orzechami, oprószamy kilkoma listkami tymianku, a na koniec układamy na wierzch Prosciutto San Daniele.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.