GULASZ Z DZIKA Z POLENTĄ I WARZYWAMI
PRZYGOTOWANIE:
Mięso kroimy w kostkę i wkładamy do zimnej, gazowanej wody na 30 minut. Odsączamy i osuszamy, wrzucamy na patelnię z czosnkiem: obranym i zmiażdżonym wraz z rozmarynem, listkiem laurowym, peperoncino i obranymi jabłkami.
Rumienimy wszystko na oliwie z oliwek aż do chwili, kiedy zaobserwujemy złoty kolor składników.
Doprawiamy solą, pieprzem, a gdy mięso nie będzie jeszcze brązowe, dodajemy wina: białe oraz czerwone. Gotujemy aż składniki wchłoną cały sos. Dodajemy pomidory i gotujemy do momentu kiedy będą miękkie. Przygotowujemy polentę według wskazówek na opakowaniu. Dodajemy sól, pieprz, oliwę z oliwek. Serwujemy polentę wraz z gulaszem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.