HANGER STEAK Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI I TABASCO® GREEN PEPPER
PRZYGOTOWANIE
Od steka odcinamy tłuszcz i widoczne tkanki, przecinamy go po środku i otwieramy, jak książkę.
Wszystkie zioła i cebulę drobno kroimy, a cukinię i marchew w małe kostki. Smażymy je mieszając, na niewielkiej ilości oliwy, z solą i pieprzem. Bardzo krótko w wysokiej temperaturze! Odstawiamy na bok. Chleb kroimy w małe kawałki i tostujemy z niewielką ilością masła na patelni, dodajemy warzywa. Pomidory sparzamy przez około 30 s, obieramy je ze skórek, kroimy w połówki i wydrążamy. Napełniamy je warzywami oraz chlebem.
Czosnek zanurzamy w osolonej, wrzącej wodzie 6 razy przez 12 s, następnie schładzamy w lodowatej wodzie i miksujemy z niewielką ilością oliwy, solą, pieprzem, aż mieszanina stanie się kremowa. Nakładamy otrzymany krem na pomidory.
Na patelni rozpuszczamy masło z oliwą z oliwek, dodajemy sól, pieprz i smażymy steki 3-4 minuty z każdej strony, a w międzyczasie wkładamy pomidory pod grilla na 4 minuty i serwujemy je potem z mięsem. Gotowe danie skrapiamy sosem TABASCO® GREEN PEPPER.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.