• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
HANGER STEAK Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI I TABASCO® GREEN PEPPER

HANGER STEAK Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI I TABASCO® GREEN PEPPER

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 700 g hanger stek
  • 1 kg dużych pomidorów malinowych
  • 1 biała cebula
  • 10 ząbków czosnku
  • świeże: bazylia, mięta, szałwia
  • 1 cukinia
  • szczypiorek
  • 1 bagietka
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 100 g masła klarowanego
  • sos TABASCO® Green Pepper

HANGER STEAK Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI I TABASCO® GREEN PEPPER

PRZYGOTOWANIE

Od steka odcinamy tłuszcz i widoczne tkanki, przecinamy go po środku i otwieramy, jak książkę.  

Wszystkie zioła i cebulę drobno kroimy, a cukinię i marchew w małe kostki. Smażymy je mieszając, na niewielkiej ilości oliwy, z solą i pieprzem. Bardzo krótko w wysokiej temperaturze! Odstawiamy na bok. Chleb kroimy w małe kawałki i tostujemy z niewielką ilością masła na patelni, dodajemy warzywa. Pomidory sparzamy przez około 30 s, obieramy je ze skórek, kroimy w połówki i wydrążamy. Napełniamy je warzywami oraz chlebem. 

Czosnek zanurzamy w osolonej, wrzącej wodzie 6 razy przez 12 s, następnie schładzamy w lodowatej wodzie i miksujemy z niewielką ilością oliwy, solą, pieprzem, aż mieszanina stanie się kremowa. Nakładamy otrzymany krem na pomidory.

Na patelni rozpuszczamy masło z oliwą z oliwek, dodajemy sól, pieprz i smażymy steki 3-4 minuty z każdej strony, a w międzyczasie wkładamy pomidory pod grilla na 4 minuty i serwujemy je potem z mięsem. Gotowe danie skrapiamy sosem TABASCO® GREEN PEPPER.

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra