BURGER HAWAJSKI Z GRILLOWANYM ANANASEM I WIEPRZOWINĄ
PRZYGOTOWANIE
W dużej misce mieszamy mięso, panko, sos teriyaki, szczyptę soli i pieprzu. Formujemy 4 burgery wielkości bułki.
Za pomocą łyżki, na środku każdego burgera robimy mały dołek. Smażymy je na maśle po 4 min na każdej stronie. Dodajemy ser Provolone ChNP i smażymy jeszcze przez 1 min, do momentu aż się roztopi. Zdejmujemy z ognia i dajemy odpocząć naszym burgerom przez 5 min.
Po tym czasie wrzucamy na patelnię plaster ananasa i cebulę i smażymy przez 3 min, na każdej stronie, do zrumienienia. Zdejmujemy patelnię z ognia.
Tostujemy pieczywo i skraplamy je na wewnętrznej stronie sosem teriyaki.
Na spodzie bułki kładziemy sałatę masłową, na nią usmażonego burgera, następnie czerwoną cebulę, pomidora i ananasa. Całość skrapiamy sosem teriyaki i serwujemy.
Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.