• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
BURGER HAWAJSKI Z GRILLOWANYM ANANASEM I WIEPRZOWINĄ

BURGER HAWAJSKI Z GRILLOWANYM ANANASEM I WIEPRZOWINĄ

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonej wieprzowiny o 20% zawartości tłuszczu
  • 50 g panierki panko
  • 80 g sosu teriyaki
  • sól i pieprz
  • 4 bułki na burgery
  • 4 grube (2,5cm) plastry ananasa
  • 1 cebula krojona w 1,5 cm plastry
  • masło
  • sałata masłowa
  • 1 duży pomidor krojony w plastry o grubości 1 cm

BURGER HAWAJSKI Z GRILLOWANYM ANANASEM I WIEPRZOWINĄ

 

PRZYGOTOWANIE

W dużej misce mieszamy mięso, panko, sos teriyaki, szczyptę soli i pieprzu. Formujemy 4 burgery wielkości bułki.

Za pomocą łyżki, na środku każdego burgera robimy mały dołek. Smażymy je na maśle po 4 min na każdej stronie. Dodajemy ser Provolone ChNP i smażymy jeszcze przez 1 min, do momentu aż się roztopi. Zdejmujemy z ognia i dajemy odpocząć naszym burgerom przez 5 min.

Po tym czasie wrzucamy na patelnię plaster ananasa i cebulę i smażymy przez 3 min, na każdej stronie, do zrumienienia. Zdejmujemy patelnię z ognia.

Tostujemy pieczywo i skraplamy je na wewnętrznej stronie sosem teriyaki.

Na spodzie bułki kładziemy sałatę masłową, na nią usmażonego burgera, następnie czerwoną cebulę, pomidora i ananasa. Całość skrapiamy sosem teriyaki i serwujemy.

Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra