Sposób przygotowania:
Kalmary myjemy i obieramy ze skórek. Odcinamy macki i usuwamy wewnętrzną kość. Odcinamy również zewnętrzne klapy. Wszystko siekamy, łącznie z salami i wrzucamy do miski z serem Parmigiano, posiekanymi oliwkami i jajkami. Nieprzywierającą patelnię nagrzewamy, gotujemy całość mieszanki kilka minut do lekkiego zredukowania sosu.
Nadziewamy kalmary i zamykamy je wykałaczką. Na patelni podsmażamy czosnek, a następnie układamy kalmary i podsmażamy je po obu stronach przez 10 minut. Wlewamy białe wino, a gdy odparuje, dodajemy pulpę pomidorową i gotujemy, aż będą miękkie, kiedy nakłujemy je widelcem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.