• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

KLASYCZNE TIRAMISU

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 2 godz

poziom trudniości: łatwy

Desery

  • 2 żółtka jajek
  • 200 ml śmietany
  • 4 łyżki cukru
  • 500g sera mascarpone
  • 200 ml schłodzonej kawy
  • biszkopty Savoiardi
  • gorzkie kakao

Ubijamy żółtka z cukrem na puszystą masę, dodajemy partiami ser mascarpone cały czas mieszając.

W oddzielnej misce ubijamy śmietanę na sztywno. Dodajemy ubitą śmietanę partiami do masy, delikatnie mieszając szpatułką od dołu do góry.

Savoiardi namaczamy w kawie i układamy jeden obok drugiego w wybranym naczyniu, nakładamy warstwę kremu, układamy drugą warstwę biszkoptów oraz krem.

Chłodzimy około 2h, po wyjęciu z lodówki oprószamy Nasze Tiramisu kakao.

Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra