• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

KREM DO PĄCZKÓW TIRAMISU

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 2 żółtka m
  • 250 g sera mascarpone
  • 100 g śmietany 36%
  • 1 filiżanka espresso
  • gorzkie kakao
  • 50 g cukru pudru

Do pasteryzacji jajek:

  • 50 ml wody
  • 50 g cukru

PRZYGOTOWANIE

Zaczynamy od pasteryzacji jajek. Do garnka dodajemy wodę, cukier i rozgrzewamy do 80 st C, cukier musi się w całości rozpuścić.

W misce ubijamy za pomocą trzepaczki żółtka i stopniowo dodajemy rozpuszczony w wodzie cukier.

Dodajemy cukier puder i kontynuujemy ubijanie do otrzymania puszystej konsystencji.

Dodajemy mascarpone i kawę, kontynuujemy mieszanie.

Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy ją do kremu. Całość oprószamy kakao, mieszamy.

Powstałym kremem faszerujemy pączki, które przed podaniem również oprószamy kakao.

Tutaj znajdziecie link do ciasta na pączki.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra