• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady

KREM DO PĄCZKÓW Z ESPRESSO

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 50 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 20 g kawy rozpuszczalnej
  • 50 g mąki 00
  • 500 ml mleka
  • 4 żółtka M
  • 150 g cukru

PRZYGOTOWANIE

W garnku podgrzewamy większość mleka (pozostawiamy osobno pól szklanki). Jak tylko się zagotuje garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy kawę. Dokładnie mieszamy do momentu, aż się rozpuści.

W misce ubijamy żółtka z cukrem do otrzymania jednolitej kremowej i puszystej konsystencji. Następnie do powstałego kremu dodajemy 1/3 pozostałego mleka i przesianą przez sitko mąkę, mieszamy.

Ciągle ubijając powoli dodajemy powstały krem do garnuszka z mlekiem i dokładnie mieszamy.

Krem zagotowujemy, ciągle mieszamy. Podgotowujemy go na lekkim ogniu przez kilka minut ciągle ubijając i uważając, aby nie powstały grudki. Powoli dodajemy pozostałą część zimnego mleka i czekamy, aż krem zgęstnieje.

Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy go ciągle mieszając.

Gotowy krem zakrywamy folią spożywczą.

Tutaj znajdziecie link do ciasta na pączki.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

PODPALANA BAVETTA Z SOSEM NA BAZIE BRANDY

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 40 min

Cristina Catese

Dania główne

TOMAHAWK WIEPRZOWY Z SOSEM NA BAZIE RUMU

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1.5 godz

Cristina Catese

Dania główne

ANTRYKOT Z SOSEM NA BAZIE WHISKY

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Cristina Catese

Dania główne

GOLONKA WIEPRZOWA Z SOSEM Z ŻUBRÓWKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra