• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

KREM DO PĄCZKÓW Z LIMONCELLO

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 300 g mleka
  • 200 g Limoncello
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 60 g skrobi kukurydzianej
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • skórka z cytryny

PRZYGOTOWANIE

Skórkę z cytryny namaczamy przez noc w mleku.

Mleko mieszamy w garnku z limoncello i zagotowujemy.

W międzyczasie ubijamy żółtka z cukrem do uzyskania jednolitej i pulchnej konsystencji. Ciągle mieszając dodajemy skrobię kukurydzianą i cukier waniliowy.

Jak tylko mleko zacznie się gotować zdejmujemy je z ognia i, ciągle mieszając, stopniowo dodajemy do masy z jajek. Ponownie wstawiamy na ogień i czekamy, aż zgęstnieje. Mieszamy.

Gotowy krem zakrywamy folią spożywczą i chłodzimy.

Tutaj znajdziecie link do ciasta na pączki.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra