• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

KREM DO PĄCZKÓW Z PROSECCO

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 150 g cukru
  • 50 g mąki
  • 80 ml Prosecco
  • 4 żółtek m
  • szczypta kurkumy

PRZYGOTOWANIE

W garnuszku zagotowujemy mleko z prosecco, nie doprowadzając do wrzenia.

W misce ubijamy żółtka z cukrem do uzyskania puszystej konsystencji. Jeżeli żółtka jajek będą bardzo żółte nie musimy dodawać kurkumy. Dodajemy przesianą mąkę i kurkumę, a następnie stopniowo dodajemy mleko.

Krem ponownie podgrzewamy na lekkim ogniu, ciągle mieszając, do czasu, aż krem zgęstnieje.

Gotowy krem zakrywamy folią spożywczą i chłodzimy.

Tutaj znajdziecie link do ciasta na pączki.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra