KREM Z DYNI Z SEREM ASIAGO
PRZYGOTOWANIE
W dużym rondlu podgrzewamy oliwę z oliwek. Następnie dodajemy cebulę i czosnek i podsmażamy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę i obraną ze skóry dynię oraz bulion. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż dynia zmięknie. Dodajemy połowę Asiago, mieszamy aż ser się rozpuści i pozostawiamy na płycie utrzymując ciepło. W międzyczasie rozgrzewamy grill.
W misce mieszamy parmezan, pozostały Asiago, mascarpone, żółtko, rozmaryn, szałwię oraz sól i pieprz. Zupę przelewamy do żaroodpornych misek. Chleb grillujemy w ówcześnie rozgrzanym w funkcji grill piekarniku do czasu, aż będzie zarumieniony i chrupiący. Następnie kromki smarujemy masą serową, układamy na wierzchu misek z zupą i wkładamy do piekarnika w funkcji grilla do czasu, aż ser się rozpuści i zarumieni. Serwujemy gorące.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.