KREMOWE GNOCCHI Z MĄKI KASZTANOWEJ
Sposób przygotowania:
Przesiewamy maki: pszenną i kasztanową oraz mieszamy je. Wysypujemy je na czystą powierzchnię, łączymy z ciepłą wodą i szczyptą soli, wyrabiamy w szybkim tempie w celu otrzymania gładkiego ciasta. Wałkujemy je na grubość około 1,5 cm. Pozostawiamy do wyschnięcia na około 20 minut a następnie kroimy w 3 cm kawałki i oprószamy je białą mąką.
Przygotowujemy sos: doprowadzamy wodę do wrzenia, solimy. Sałatę blanszujemy 30 sekund, zachowujemy szklankę wody, w której to robiliśmy, odcedzamy sałatę. Blendujemy z odrobiną zachowanej wcześniej wody, oliwą oraz serem aż do chwili, gdy mieszanina będzie gładka, ale nie za rzadka. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, szynkę parmeńską i smażymy przez minutę. Odkładamy na papier kuchenny – wówczas wyschną i będą chrupiące. Gnocchi wrzucamy do rondla pełnego osolonej wody i gotujemy 7-8 minut. Kiedy wypłyną na powierzchnię, odcedzamy. Serwujemy przyprawione serem, kremem z sałaty i szynką.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.