KREWETKI PO TAJSKU Z ZIELONYM CURRY, PAPAJĄ I LIŚĆMI KAFIRU
PRZYGOTOWANIE
Krewetki
Myjemy krewetki, obieramy je z pancerza i za pomocą końcówki noża wycinamy czarne jelito. Przekrajamy krewetki wzdłuż, aż do wysokości ogona i rozkładamy je na pół.
Marynujemy je przez 10 min w marynacie ze skórki cytryny, soku z cytryny, oczyszczonej i pokrojonej w koła papryczki.
Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę. Podsmażamy krewetki przez ok 2 min na każdej stronie. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy.
Zielone curry
Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i pastę curry. Dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę, pokrojoną w kawałeczki papaję i poszatkowane liście kafiru. Wszystko lekko podsmażamy. Dodajemy mleko kokosowe i podgotowujemy przez 5 min. Obniżamy ogień i doprawiamy solą. Dodajemy krewetki.
Ryż
Gotujemy ryż według instrukcji producenta. Do ugotowanego ryży dodajemy kolendrę i podajemy z curry z krewetkami.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.