KREWETKI W TACOS Z AWOKADO
PRZYGOTOWANIE
Myjemy krewetki, obieramy je z pancerza i za pomocą końcówki noża wycinamy czarne jelito. Zostawiamy ogony.
Do miseczki wyciskamy sok z cytryn, dodajemy połowę czerwonej cebuli krojonej w księżyce, olej, pieprz i mieszamy. Następnie dodajemy krewetki. Miseczkę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 20 minut do zamarynowania.
W między czasie czyścimy, myjemy, osuszamy i kroimy liście sałaty. Mieszamy je z pokrojonymi pomidorkami, pokrojonym w plasterki awokado i połową czerwonej cebuli pokrojoną w księżyce.
Krewetki wyjmujemy z marynaty i pojedynczo przekładamy na nagrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Smażymy z obydwu stron przez ok 1 min.
Do gotowych tacos wkładamy sałatę z pomidorkami, awokado i cebulą. Na wierzch układamy krewetki, a za pomocą łyżki wykładamy na to śmietanę. Wszystko obsypujemy dużą ilością kolendry.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.