• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
Krewetki w tacos z awokado

Krewetki w tacos z awokado

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 400 g krewetek
  • 4 tacos
  • 2 awokado
  • 2 czerwone cebule
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 sałata
  • 2 cytryny
  • świeża kolendra
  • sól i czerwony pieprz
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • 4 łyżki śmietany

KREWETKI W TACOS Z AWOKADO

PRZYGOTOWANIE

Myjemy krewetki, obieramy je z pancerza i za pomocą końcówki noża wycinamy czarne jelito. Zostawiamy ogony.

Do miseczki wyciskamy sok z cytryn, dodajemy połowę czerwonej cebuli krojonej w księżyce, olej, pieprz i mieszamy. Następnie dodajemy krewetki. Miseczkę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 20 minut do zamarynowania.

W między czasie czyścimy, myjemy, osuszamy i kroimy liście sałaty. Mieszamy je z pokrojonymi pomidorkami, pokrojonym w plasterki awokado i połową czerwonej cebuli pokrojoną w księżyce.

Krewetki wyjmujemy z marynaty i pojedynczo przekładamy na nagrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Smażymy z obydwu stron przez ok 1 min.

Do gotowych tacos wkładamy sałatę z pomidorkami, awokado i cebulą. Na wierzch układamy krewetki, a za pomocą łyżki wykładamy na to śmietanę. Wszystko obsypujemy dużą ilością kolendry.

 

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

 

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą ofertą warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra