LAZANIA Z RAGOUT Z KURCZAKA
PRZYGOTOWANIE
Zaczynamy od przygotowania sosu beszamel: rozpuszczamy masło w garnku, dodajemy mleko, gotujemy aż konsystencja będzie kremowa, mieszamy cały czas drewnianą łyżką.
Oczyszczamy brokuła: eliminujemy główny trzon a nożykiem odkrawamy wszystkie różyczki, a następnie wrzucamy do rondla z wodą i zagotowujemy różyczki brokuła przez parę minut, uważając aby nie za bardzo zmiękły po czym odcedzamy je i odkładamy na bok. Na nieprzywierającą, głęboką patelnię dajemy strużkę oliwy razem z ząbkiem czosnku, selerem, marchewką, cebulą i wszystko rumienimy. Dodajemy także kurczaka, którego brązowimy.
Następnie eliminujemy kurczaka, odkładamy go na bok. Ponownie gotujemy różyczki brokuła na patelni, doprawiając je solą, zostawiamy na ogniu ale nie pozwalamy im za bardzo zmięknąć. Ważne, by ich miękkość pozwoliła na zgniecenie ich widelcem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C z opcją termoobiegu.
Formujemy lasagne, przekładamy na zmianę nadzieniem, kończymy na wierzchu startym serem i pieczmy przez około 40 minut.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.