LINGUINE Z SALSĄ W WENECKIM STYLU
PRZYGOTOWANIE
Na początku wstawiamy garnek w wodą, w którym ugotujemy makron. W międzyczasie, zanim woda się zagotuje przygotowujemy sos. Na dużej patelni podgrzewamy oliwę z masłem. Gdy masło się roztopi dodajemy cebulę i czosnek. Doprawiamy połową łyżeczki soli i przykrywamy patelnię. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy cebula będzie rumiana, dodajemy posiekane anchois i mieszamy do czasu, gdy anchois się rozpuszczą w gorącym tłuszczu. Następnie dodajemy sardynki.
Gdy woda się zagotuje – wrzucamy do niej makaron. Na patelnię dolewamy wino i mieszając, podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy obficie pieprzem. Przekładamy ugotowany makron. Mieszamy wszystko w patelni, tak, żeby sos oblepił dokładnie paski makaronu. Dekorujemy pietruszką i podajemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.