ŁOSOŚ NA CIEPŁO Z MUSEM CHRZANOWYM
Sposób przygotowania
Buraka kroimy bardzo cienko w plastry i układamy na blacie. Czyścimy i trybujemy całego łososia, mieszamy sól, cukier, koperek – połowa ilości, posypujemy nimi buraki, kładziemy łososia już bez skóry. Pozostałą ilością cukru i koperku posypujemy łososia, okrywamy go folią i wkładamy do lodówki na godzinę.
W międzyczasie ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy łyżkę tartego chrzanu i chowamy do lodówki. Wyciągamy łososia, myjemy pod bieżącą zimną wodą, osuszamy, kroimy w 30g-40g porcje, lekko obtaczamy w oliwie z oliwek i pieczemy w piekarniku w temp. 55’C przez 40 minut.
Tostujemy chleb bez skóry, na każdy trójkąt – kromkę dajemy krem chrzanowy, a na wierzch kawałek łososia. Serwujemy!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.