ŁOSOŚ PIECZONY Z MASŁEM I ZIOŁAMI
PRZYGOTOWANIE
Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Łososia dzielimy na 4 części i nacinamy go pod kątem. Połową masła natłuszczamy papier, na którym ułożymy doprawione solą i pieprzem filety z łososia. Następnie układamy na nim skórkę z cytryny, posiekane zioła i pozostałe masło.
Pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st C.
W rondelku mieszamy sok z cytryny, skrobię kukurydzianką i masło. Podgrzewamy i mieszamy, aby nie powstały grudki. Redukujemy. Na koniec dodajemy posiekane zioła.
Przed podaniem, upieczonego łososia polewamy sosem cytrynowym.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.