MAKARON BAVETTE Z PESTO BAZYLIOWYM
Sposób przygotowania:
Do miksera przekładamy dobrze umyte i wysuszone liście bazylii, posiekany czosnek i orzechy piniowe. Włączamy mikser i powoli dodajemy oliwę z oliwek. Gdy uzyskamy gładką masę, dodajemy ser i całość miksujemy dalej. Doprawiamy do smaku solą.
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Gdy będzie gotowy, przed odcedzeniem zostawiamy trochę wody z gotowania. Odcedzamy makaron i przekładamy do naczynia. Do makaronu dodajemy pesto, jeśli jest zbyt gęste, dolewamy wody z gotowania makaronu.
Wierzch posypujemy startym serem i od razu podajemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.