MAKARON BUCATINI ALLA CARUSO
PRZYGOTOWANIE
Pomidorki kroimy w kostkę i odkładamy na bok.
Papryki oczyszczamy, kroimy w kostkę i odkładamy.
Cukinie myjemy i kroimy w plasterki o grubości 3 mm i obtaczamy je w mące. Następnie cukinię smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż się zarumienią. Usmażoną cukinię wykładamy na kawałku ręcznika papierowego aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Doprawiamy solą.
W garnku zagotowujemy wodę, a gdy zacznie się gotować solimy ją.
Na patelni podsmażamy czosnek w całości. Dodajemy żółtą paprykę. Chili przekrajamy na pół, pozbywamy się ziaren i drobno kroimy. Dodajemy ją na patelnię z paprykami i podsmażamy przez 10 min. Jeżeli zajdzie taka potrzeba dodajemy odrobinę wody z gotowania makaronu. Z patelni zdejmujemy czosnek i dodajemy pomidory. Kontynuujemy gotowanie przez 5 min i dodajemy posiekane oregano, bazylię i sól. Mieszamy.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy i przekładamy na patelnię z warzywami. Dodajemy podsmażone cukinie i posiekaną pietruszkę.
Dokładnie mieszamy. Przed podaniem oprószamy tartym serem Pecorino.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.