MAKARON LINGUINE Z MULAMI PO TOSKAŃSKU
PRZYGOTOWANIE
Na dużą patelnię z grubym dnem dodajemy 50 g oliwy z oliwek, obrane i ugniecione ząbki czosnku, szałwię i pietruszkę. Wszystko podsmażamy do momentu, aż czosnek nabierze brązowego koloru. Dodajemy cienko pokrojoną cebulę i smażymy, do czasu, aż się zeszkli. Stopniowo dodajemy wino i czekamy, aż odparuje alkohol. Następnie dodajemy passatę. Gotujemy przez 15 min. Dodajemy oczyszczone mule i podnosimy ogień. Przykrywamy, zostawiamy do podgotowania.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie al dente według instrukcji producenta.
Mule zdejmujemy z ognia. Łączymy je z ugotowanym makaronem i serwujemy na ciepło posypane pietruszką i doprawione solą i pieprzem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.