MAKARON ORECCHIETTE Z SEREM BURRATA
PRZYGOTOWANIE
Makaron
Dużą ilość osolonej wody doprowadzamy do wrzenia.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Sos
Kroimy burratę w kostkę. Cukinie myjemy, kroimy w plastry. Na nieprzywierającej patelni rumienimy cebulę z odrobiną oliwy z oliwek extra vergine, dodajemy cukinie, pomidory przekrojone w połówki i gotujemy ciągle mieszając. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Odcedzamy makaron ugotowany al dente, przekładamy go do patelni z cukinią, dodajemy burratę, wyłączamy ogień ogrzewanie i całość jeszcze raz zamieszamy. Dekorujemy świeżą miętą.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.