MAKARON PAPARDELLE Z RAGOÛT Z DZICZYZNY
PRZYGOTOWANIE:
Zioła drobno siekamy, warzywa myjemy i kroimy. W rondlu umieszczamy oliwę, dodajemy zioła i warzywa – rumienimy. Dodajemy następnie mięso, dodajemy wino, chwilę gotujemy i dodajemy passatę i 3 łyżki koncentratu.
Jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze szklankę ciepłej wody. Dusimy pod przykryciem przez godzinę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Pappardelle gotujemy al dente, w wodzie, którą po zagotowaniu dodajemy sól. Kiedy makaron już będzie gotowy, odcedzamy go i serwujemy z przygotowanym wcześniej ragù.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.