MAKARON PICI ALL’ETRUSCA
PRZYGOTOWANIE
Pici: ugniatamy ze sobą dwa rodzaje mąk, ze szczyptą soli i wodą, aby otrzymać elastyczne ciasto. Zawijamy je w ręcznik papierowy i zostawiamy na 30 minut z daleka od przeciągu i większych ruchów powietrza. Po tym czasie bierzemy ciasto i nadajemy mu formę długiego i szerokiego spaghetti, rozcierając ciasto dłońmi.
Sos: siekamy ugotowane jajko z ząbkami czosnku, pietruszką, miętą oraz bazylią, dodając niewielką ilość oliwy – w ten sposób mamy otrzymać gładki sos. Następnie – doprawiamy go solą i pieprzem.
Gotujemy pici w garnku pełnym osolonej wody, odcedzamy je i polewamy sosem. Przenosimy na talerze, oprószamy startym serem Pecorino i serwujemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.