MAŁŻE W POMIDORACH Z PIETRUSZKĄ
PRZYGOTOWANIE
Na patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy starty czosnek, rumienimy go, ale uważamy, aby nie przypalić. W międzyczasie bardzo dokładnie oczyszczamy małże. Dodajemy na patelnię małże i gotujemy około 2 minuty, aż się otworzą. Te, które się nie otworzyły, wyrzucamy! Wlewamy wino i czekamy, aż odparuje. Delikatnie obracamy małże, uważając, by nie wypadła z nich zawartość.
Dodajemy teraz pulpę pomidorową Mutti, pietruszkę, doprawiamy pieprzem i solą gotujemy około 10 minut, następnie zdejmujemy patelnię z ognia, przekładamy małże na talerze i serwujemy!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.