PRZYGOTOWANIE
Przygotowujemy sos chipotle mieszając wszystkie składniki i doprawiamy solą.
Przygotowujemy sos serowy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i gotujemy na średnim ogniu przez ok 30 sekund. Następnie, ciągle mieszając, dodajemy mleko i gotujemy kilka minut do czasu, aż zgęstnieje. Dodajemy ser Jack i rozpuszczamy go. Następnie dodajemy ser Pecorino, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy.
Formujemy burgery i podsmażamy je na patelni z odrobiną oliwy przez 4 min z każdej strony.
KOMPOZYCJA DANIA
Na spód zgrillowanej bułki układamy burgera, na wierzch wykładamy sos serowy, sos chipotle, pokrojone jalapeños i pokruszone tortille. Całość przykrywamy górną częścią bułki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.