Sposób przygotowania
Tostujemy chleb na patelni z odrobiną oliwy extra vergine, a następnie miksujemy go w malakserze, dodajemy pietruszkę, seler, bazylię, sól, pieprz i paprykę i wkładamy wszystko do miski.
Teraz umieszczamy oczyszczone krewetki i białka jajek w malakserze. Po zmiksowaniu przenosimy do miski i powoli dodajemy sos Ponzu oraz majonez. Wstawiamy na około 15 minut do lodówki.
Formujemy mini-burgery wielkości bułeczek (panini) z odrobiną oliwy extra vergine, przenosimy je na bardzo gorącą patelnię i smażymy około 2 lub 3 minuty aż się zarumienią. Dodajemy sól i kilka kropli TABASCO® Habanero Pepper.
Bułki do burgerów kroimy na pół i opiekamy tylko po wewnętrznej stronie, doprawiamy pomidory i cebulę.
Komponujemy burgery z dodatkami.
Podajemy z MARTINI BIANCO & MIĘTA – 60g Martini Bianco, cytryna, tonik, mięta, lód .