• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
MINI INVOLTINI Z GRILLOWANEJ CUKINII Z RICOTTĄ I ŁOSOSIEM

MINI INVOLTINI Z GRILLOWANEJ CUKINII Z RICOTTĄ I ŁOSOSIEM

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 20 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki (na 10 involtini):

  • 2 duże cukinie
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g sera ricotta Galbani
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • listki bazylii
  • czarny sezam
  • sok z cytryny

MINI INVOLTINI Z GRILLOWANEJ CUKINII Z RICOTTĄ I ŁOSOSIEM

PRZYGOTOWANIE

Myjemy i osuszamy cukinie. Podgrzewamy patelnię grillową, oprószamy ja solą. Grillujemy cukinię po obu stronach i po grillowaniu pozwalamy im ostygnąć.

Umieszczamy pokrojonego łososia w misce z ricottą, bazylią i jeśli to konieczne, dodajemy sól i pieprz do smaku.

Rozkładamy krem ricotta i łososia na plasterku cukinii, a następnie zwijamy go. Smarujemy wszystkie involtini bardzo małą ilością oliwy. Na talerz rozsypujemy czarny sezam i obtaczamy w nich involtini, tak, aby pokrył całość.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra