• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

MONTADITOS Z SEREM KOZIM, JAMON SERRANO I GRANATEM (HISZPANIA)

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

  • 1/3 bagietki (8 kromek)
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 100 g kremowego sera koziego
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 4 plastry jamón serrano
  • 1/2 świeżego granata
  • świeżo mielony pieprz

Pokrój bagietkę na 8 kromek tworząc podstawę dla kanapeczek . Skrop je oliwą i posmaruj serem. Przyklej kilka listków bazylii.
Przekrój plastry szynki na pół. Z każdej połówki utwórz rulonik i umieść go na kanapeczkach.

Posyp kanapeczki pestkami granatu oraz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra