MOZZARELLA DI BUFALA CAMPANA CHNP PODANA NA CIEPŁO Z KREMEM Z ZIEMNIAKÓW I SZAŁWII ORAZ PODSMAŻANĄ ENDYWIĄ Z MIODEM
PRZYGOTOWANIE
Mozzarellę wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy do osiągnięcia temperatury pokojowej.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki, a następnie gotujemy w małej ilości osolonej wody. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, przekładamy do miski i blendujemy z dodatkiem mleka, masła, śmietany, soli i pieprzu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Myjemy i osuszamy endywię. Rozdzielamy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z oliwą, solą, pieprzem i posiekanym ząbkiem czosnku na mocnym ogniu. Jak tylko endywia zacznie tracić swoją objętość dodajemy miód.
W garnku podgrzewamy wodę do temperatury 45st C i za pomocą sitka wkładamy do niej mozzarellę na ok. 1 min.
KOMPOZYCJA DANIA
Na talerz wykładamy krem z ziemniaków, na wierzch układamy podsmażoną endywię, a na koniec układamy mozzarellę. Całość doprawiamy pieprzem, odrobiną oliwy i oprószamy szałwią.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.